Vertrouw op je tester bij testautomatisering

Vertrouw op je tester bij testautomatisering

We maken het regelmatig mee dat er binnen een organisatie voorkeuren zijn voor bepaalde testtools. Dat brengt voordelen met zich mee, zoals uitwisselbaarheid. Maar Francis Welbie, eigenaar van RisQIT, vindt dat je beter kunt vertrouwen op de voorkeuren van je tester. Zo kom je verder.

Uitwisselbaarheid

Ik loop heel vaak tegen de uitdaging aan dat er voorkeuren zijn binnen een organisatie voor bepaalde testtooling. Iedereen moet dan, koste wat kost, met die tools leren omgaan. Enerzijds kan dat heel handig zijn, want op die manier zorg je dat er sprake is van uitwisselbaarheid.

Zelfsturend

Toch ben ik geen voorstander van dergelijke standaardisatie. Agile teams zijn, behalve wendbaar en flexibel, ook enigszins zelfsturend. Als er in die groep personen zitten die andere tools fijner vinden, omdat ze daar beter hun werk mee kunnen doen, waarom zou je dat dan niet toestaan? Waarom zou je volledig willen confirmeren aan een standaard die één persoon heeft bedacht?

Verandering

Testtools zijn, net als allerlei andere technologische tools, aan verandering onderhevig. Er zijn hele mooie testtools waar je met een grafische interface en slimme robotjes prachtige dingen kunt doen. Als dat ertoe leidt dat testautomatisering binnen jouw organisatie soepeler verloopt, waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Waarom wil je per se vasthouden aan complexe tools waarbij één of twee mensen de goeroe zijn en de rest erachteraan loopt? Mijn advies? Kijk naar wat iemand prettig vindt werken. Ik schreef het al eerder: een goede tester kan zelf wel bedenken welke tools het beste bij welke situatie passen. Vertrouw daar dan ook op. Op die manier kan je veel sneller grotere stappen in de testautomatiering binnen je organisatie.

NIEUWSGIERIG?

Wil je weten hoe de testers van RisQIT werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven