Terug van weggeweest. Hoe gaat het nu met Michiel?

Terug van weggeweest. Hoe gaat het nu met Michiel?

Michiel Oudhuis vertrok eerder dit jaar naar Indonesië. Dat maakte hem de eerste RisQITeer die vanuit het buitenland ging werken. Inmiddels is Michiel weer terug. Hoe is het experiment verlopen en wat zijn de plannen?

Experiment

Na twee jaar COVID, was de wereld wel gewend aan thuiswerken. Toen ik Francis vertelde dat ik graag een tijdje vanuit Indonesië wilde werken, wilde hij dat experiment wel aangaan. Dat maakte mij de eerste RisQITeers die vanuit een basis in het buitenland ging werken. Begin juni deed ik verslag van mijn eerste ervaringen, maar inmiddels ben ik alweer terug in Nederland, in de regen. De tijd vliegt…

Zwak voor Azië

Azië is prachtig en Indonesië ligt me heel goed. Het weer, de natuur, de mensen, het eten. Alles bij elkaar verveelt het niet snel. Natuurlijk kent Azie ook wel nadelen: het verkeer is enorm chaotisch en vervuilend. Wat voor mij persoonlijk een nadeel is van deze manier van reizen is dat ik met dubbele vaste lasten zit, de rekeningen hier in Nederland lopen immers ook door.

Direct na werk naar bed

Qua werk is alles vlotjes verlopen, ik heb geen negatieve berichten gehad, niet van collega’s en ook niet van klanten. Mijn werktijden waren van één uur ’s middags tot elf uur ’s avonds, in Nederlandse tijd van zeven uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. Dat zorgde ervoor dat ik elke ochtend lekker kun surfen, zwemmen, ergens kon gaan brunchen of – zoals op de foto – een bezoekje brengen aan Taman Festival, een verlaten themapark vlakbij Sanur. Daar kan ik echt van genieten. Als ik per se een nadeel moet noemen, is het dat ik direct na werk naar bed moest, dat was wel even wennen.

Plannen

Ik heb plannen zat, zo zou ik graag naar Zuid-Korea en Vietnam gaan, maar ik moet eerst weer even sparen. Het is niet bepaald winstgevend, om op deze in het buitenland te werken. Op z’n vroegst ga ik volgend jaar weer weg, al hangt dat ook en beetje af van hoe alle gebeurtenissen in de wereld zich verder ontwikkelen.

Driedelig pak

Onlangs was ik eindelijk weer eens op ons kantoor in Utrecht. Ik had beloofd aan Francis dat ik voor de gelegenheid in pak zou verschijnen, dus ik heb mijn driedelig pak uit de kast gehaald. Normaal gaan we natuurlijk veel informeler gekleed, maar voor nu was het wel even leuk.

Het was fijn om mijn collega’s weer eens te zien, sommigen ontmoette ik nu zelfs voor het eerst. Ik had toen ik in Indonesië zat al complimenten gekregen dat ik dingen goed kon uitleggen en presenteren. Goed om weer even te weten dat het in real life ook goed werkt.

MEER WETEN?

Of afstand of gewoon in Utrecht, wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven