Werken vanuit Indonesië, Michiel doet het gewoon

Werken vanuit Indonesië, Michiel doet het gewoon

Michiel Oudhuis is, behalve enthousiast reiziger, ook testagent bij RisQIT. Inmiddels is hij zelf onderwerp van een test. Hij is de eerste in het twintigjarig bestaan van RisQIT die naar het buitenland is verhuisd. Naar Indonesië maar liefst. In deze blog vertelt Michiel hoe het met deze test staat en wat hij zoals doet als hij niet aan het werk is.

Experiment

Ik reis altijd al heel veel. Ik wil graag de wereld zien, mensen ontmoeten, dingen ontdekken en het avontuur aangaan. Voor corona deed ik dat door mijn vakantiedagen in te zetten. Als die op waren nam ik ontslag, en kwam pas weer terug als ik weer geld nodig had. Sinds mei 2021 werk ik bij RisQIT en toen ik aangaf aan Francis dat ik graag vanuit Indonesië wilde werken, wilde hij dat experiment graag aangaan.

Zwemmen met dolfijnen

Inmiddels zit ik hier een tijdje en het bevalt prima. Eerst heb ik in een hotel gezeten, maar inmiddels heb ik een privé-villa voor mezelf. Een prachtige uitvalsbasis om dingen te doen. Ik ken sommige mensen hier al negen jaar. Een groot aantal zijn van hier, maar ik heb ook Australiërs en een Engelsman leren kennen die hier wonen. Na het werk gaan we samen wat eten of ik ga naar het strand om van de zonsondergang te genieten of te surfen. Ik ben een fanatiek amateursurfer, ik ben niet heel goed, maar heb er enorm veel lol in. Soms blijf ik gewoon lekker thuis, dan kook ik een goede kip-curry en ga een beetje relaxen. Eigenlijk de dingen die je thuis ook doet. Hoewel, afgelopen weekend heb ik met dolfijnen gezwommen, dat gebeurt je niet in Noord-Scharwoude. Ook heb ik aapjes gevoerd onderweg en een grote python en een uil vastgehouden. Op dat soort momenten ben ik echt weer even die reiziger.

Internetverbinding fixen

De internetverbinding is nog niet ideaal. Toen ik nog in het hotel zat viel elke twee uur de verbinding wel een paar seconden weg. Geen drama, maar ook niet echt heel fijn. Hier in de villa is het al wat beter, maar ook nu is het nog niet helemaal stabiel. Ik connect met het netwerk van RisQIT via een vpn-verbinding, en daardoor gaat de kwaliteit van de verbinding ook nog wat achteruit. Voor videocalls zet ik daarom gewoon de vpn-verbinding uit. Ik heb hiervoor gewerkt als internetmonteur, dat is wel een voordeel. Vrijdag ga ik naar de grote stad om wat dingen aan te schaffen waarmee ik die internetverbinding kan fixen.

Altijd beschikbaar

Mijn werktijden laat ik een beetje afhangen van de geplande vergaderingen. Officieel werk ik van één uur ’s middags tot elf uur ’s avonds. Dat is in Nederland van zeven uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags, maar ik probeer zo min mogelijk meetings aan het einde van de middag in te plannen. Als het aantal vergaderingen het toelaat, werk ik gewoon Nederlandse tijden. Ik ben normaalgesproken al wakker om zeven uur, dan is het wel een hele lange dag, tot elf uur ’s avonds. Maar ook als ik om vijf uur ’s middags Indonesische tijd stop met werken, zorg ik altijd dat ik beschikbaar ben voor klanten en collega’s. Ik heb Slack op mijn telefoon, dus iedereen kan me eenvoudig bereiken.

Charme van reizen

Ik heb niet echt grote reisplannen op dit moment. Deze combinatie van werken en relaxen op deze plek, bevalt me prima. Ik heb vrienden in de buurt, ik heb mijn eigen keukentje waar ik kan koken als dat nodig is, er zijn restaurantjes en winkeltjes en heerlijke plekken om te relaxen in de omgeving. Als je het goed plant, is het een avontuur dat absoluut aan te raden is. Maar je moet wel met wat tegenslagen kunnen dealen, niet alles gaat volgens plan. Maar ja, is dat niet juist de charme van reizen?

MEER WETEN?

Of afstand of gewoon in Huissen, wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven