Thuiswerken? RisQIT goes Asia!

Thuiswerken? RisQIT goes Asia!

Na twee jaar COVID, is de wereld wel gewend aan thuiswerken. Wij bij RisQIT gaan een stapje verder. Voor het eerst gaat een van onze RisQITeers vanuit het buitenland werken. RisQIT goes Asia!

Mijlpaal

Bij RisQIT draaien we onze hand niet meer om voor werken op afstand. Toch staat er nu iets bijzonders te gebeuren in de geschiedenis van RisQIT. Voor het eerst in ons bijna twintigjarig bestaan gaat een van onze medewerkers naar het buitenland verhuizen. En dan heb ik het niet over België of Duitsland. Nee, de verhuizing brengt onze collega naar Indonesië.

Wie niet waagt…

We gaan het gewoon proberen. We hebben met onze collega afgesproken dat hij ter plaatse een goede locatie regelt. Een goede locatie voor IT’ers is een plek met goede wifi en goede stroom, veel meer hebben we niet nodig. Het is in Djakarta zeven uur later dan hier. Dat betekent dat als wij aan het werk gaan ’s ochtends om negen uur, hij er al een stuk van de werkdag op heeft zitten. Dat betekent onder andere dat de werktijden waarbinnen we onze klanten kunnen bedienen feitelijk ruimer worden. We denken dat iedereen hier blij van gaat worden, onze collega niet in het minst. Maar zoals dat gaat met experimenten, je weet pas hoe het werkt als je het daadwerkelijk doet.

Handschoen

Wij gaat dit experiment graag aan. Als het werkt, is het supertof. Werkt het niet zo goed, gaan we kijken waar we aanpassingen moeten doen of waar ruimte voor verbetering zit. Werkt het helemaal niet, dan moeten we er mee stoppen. Zo simpel is het. Wij nemen de handschoen op en zijn benieuwd naar de ervaringen. Jullie ook? Mid mei laten we weten wie onze gelukkige collega is en wat zijn eerste bevindingen zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven