Een tester is een woke IT’er

Een tester is een woke IT’er

Het begrip woke komt uit Amerika en is slang voor ‘awake’. Feitelijk betekent het dus niets meer dan ‘wakker’, maar door veel maatschappelijke discussies heeft het inmiddels een heel andere betekenis gekregen. Als we even bij de originele betekenis blijven, kunnen we stellen dat een tester een woke IT’er is.

Wat is woke?

Volgens Oxford English Dictionary is ‘woke’ niets anders dan ‘goed geïnformeerd, up-to-date’. Vandaag de dag heeft het woord al snel betrekking op raciale of sociale discriminatie en onrecht. The Urban Dictionary definieert ‘woke zijn’ als ‘spirituele en intellectuele verlichting’. Ik hou het graag bij de definitie uit de Oxford English Dictionary, en in die zin is een tester een woke IT’er.

Alert en goed geïnformeerd

De gemiddelde tester mengt zich niet per se in maatschappelijke discussies, maar als het gaat om IT is een tester wel heel alert en goed geïnformeerd. Hij, zij of hen – lekker woke hè?! – kijkt naar alles wat te maken heeft met een bepaalde applicatie of systeem. En als ik alles zeg, bedoel ik ook alles. Een tester kijkt niet alleen naar de techniek, maar ook naar de functionaliteiten, de oplossingswaarde, de gebruiksvriendelijkheid en de sociale en maatschappelijke acceptatie.

Helikopterblik

Vandaag de dag willen lang niet alle mensen dat hun gegevens zo maar overal gedeeld worden en in allerlei systemen en applicaties staan. Een tester let daarop. Hoe ervaren jouw gebruikers jouw applicatie? Een tester let daarop. Is deze app echt zo belangrijk en wat is de toegevoegde waarde van deze rapportage? Een tester let daarop. Kortom, een goede tester kijkt vanaf een afstandje naar jouw applicaties en systemen en dat is dus voorbij de techniek. En daar kom je verder mee.

MEER WETEN?

Benieuwd hoe woke de testers van RisQIT zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven