Testen? Het vaccin voor je applicatie

Testen? Het vaccin voor je applicatie

Vanochtend ben ik geprikt. Eindelijk ben ik gevaccineerd! Ik ga beschermd tegen het coronavirus door het leven, en dat voelt goed. Door je lichaam een minuscuul stukje virus mee te geven, maakt het zelf antistoffen aan tegen het virus. Het lijkt wel een beetje op software testen!

Immuun voor bedreigingen

In een eerdere blog vergeleek ik onze testers al een beetje met de helden van de gezondheidszorg. Met onze tests redden we weliswaar geen levens, maar we voorkomen wel een boel ellende. Maar eigenlijk kun je testen ook zien als een vaccin voor je softwareapplicatie. Als je software test, stel je in een veilige omgeving je systeem, je applicatie, je software, bloot aan allerlei gevaren en bedreigingen. Zo maken we het systeem immuun voor die bedreigingen omdat alle kwetsbaarheden gefixt worden.

Bedreigingen geen kans

Als wij testen, gaan wij grondig te werk. Van exploratieve testen tot securitytesten, van usability testen tot pentesten. We laten van alles los op jouw applicatie en dat doen we zo uitvoerig, dat je er zeker van kunt zijn dat bedreigingen vrijwel geen kans meer maken. Om even bij de vergelijking met het coronavaccin te blijven: Pfizer en Moderna zijn meer dan 90 procent effectief, AstraZeneca is 60-80 procent effectief in het voorkomen van ziekte, het vaccin van Janssen beschermt 85 procent van de gevaccineerde mensen tegen ernstige ziekte door het coronavirus. Als testers gaan wij natuurlijk minimaal voor het Pfizer- of Moderna-effect. Maar vergeet niet te blijven testen, er kan maar zo een nieuw virus de kop opsteken natuurlijk!

Meer weten

Wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven