Haal jij het beste uit je website?

Haal jij het beste uit je website?

We kennen allemaal de voorbeelden: websites waar je niets van snapt. Het is enorm belangrijk aandacht te besteden aan het gebruikersgemak en de gebruiksvriendelijkheid van je website. Iedereen kan met behulp van WordPress een website in elkaar draaien en online zetten, maar of je dan ook bereikt wat je ermee wilt bereiken, is maar de vraag. Zo lukt het wel.

Meebeleven

Iedereen kijkt op een andere manier naar een website en iedere bezoeker heeft z’n eigen manier van informatie verwerken. Om te ontdekken wat de beste manier is, kun je natuurlijk allerlei literatuur raadplegen, maar je kunt het ook zelf meebeleven.

Digitale toegankelijkheid

Dat meebeleven, dat kan bij ons, in ons usability lab ofwel het UX Lab. Samen met de ontwikkelaar of de eigenaar van de website kijken we hoe een aantal geselecteerde proefpersonen omgaan met je product. Waar kijken ze als eerste naar en hoe snel zien ze die grote knop die je hebt aangebracht om je bezoekers over te halen tot een aankoop of contactmoment? Kortom, hoe makkelijk is jouw website in het gebruik? Natuurlijk heb je ook te maken met mensen met visuele beperkingen, bewegingsbeperkingen of andere beperkingen waar je goed over na moet denken als je een website wilt aanbieden die goed digitaal toegankelijk is.

Direct aanpassen

Door de coronamaatregelen is het lastig gezamenlijk in een ruimte te zitten om mee te kijken met de gebruikers. Maar daarom hebben wij het nu ook mogelijk gemaakt om op afstand mee te kijken met gebruikers. Superleerzaam en op basis van de feedback kun je direct aanpassingen maken aan je website, zodat je wel je beoogde doelen bereikt.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het UX Lab van RisQIT? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Heb je een abonnement op onze supertester? Dan hoort daar een sessie in ons UX Lab bij!

Scroll naar boven