Goede IT-mensen schaars? Neem een supertester!

Goede IT-mensen schaars? Neem een supertester!

Ik weet het, goede IT-mensen zijn moeilijk te vinden vandaag de dag. Dat geldt ook voor testers. Maar denk eens aan een supertester, die zijn er namelijk wel!

Speld in hooiberg

Zoeken naar goede mensen in de IT-wereld is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Zo las ik onlangs in de sectorprognose van ABN AMRO dat de groei in de IT-branche veel groter had kunnen zijn als niet zo’n tekort programmeurs en ontwikkelaars zou zijn. Eind juli was ruim een derde van deze vacatures onvervulbaar en daardoor zag zo’n dertig procent van de ondernemers in de IT-branche dit tekort aan personeel als een serieuze belemmering voor hun bedrijfsvoering.

Goed luisteren, beter communiceren

Als ik het heb over IT-personeel, denk ik niet per se aan mensen met bergen diploma’s op het gebied van spannende technologieën en ingewikkelde platforms. Binnen de IT heb je net zo veel aan mensen die goed kunnen luisteren en nog beter kunnen communiceren. Dat zijn de mensen die in no time achterhalen waar de business behoefte aan heeft.

Supertester

Natuurlijk kun je je toevlucht zoeken in landen als India, China en Japan, maar de mensen die Nederlands begrijpen zijn daar dun gezaaid. Dan wordt goed communiceren over het algemeen wel erg lastig. Om dat probleem op te lossen, hebben wij de supertester in het leven geroepen. Dat is een Nederlandssprekende tester waarmee je moeiteloos communiceert. Dat achter die supertester een combinatie van personen, skills en ervaringen schuilgaat, dat is voor een opdrachtgever helemaal niet interessant. Als daar offshore-testers uit exotische landen achter zitten, daar merk je als opdrachtgever ook niets van. Ook het onderscheid tussen tester en automatiseerder is niet langer ingewikkeld: onze supertester kan alles.

INTERESSE?

Ook wel interesse in zo’n supertester, die voor een vast bedrag per maand je al het geregel en gedoe uit handen neemt? Dan gaan we dat fiksen! Eerst meer weten? Download dan hier onze whitepaper.

Scroll naar boven