Voor de meesten van ons is de zomervakantie begonnen. Hebben we die paar weken weg van werk eigenlijk wel nodig?

Geen tijd voor vakantie? Laad toch die batterij maar even op!

Voor de meesten van ons is de zomervakantie begonnen. Alleen in regio zuid moeten mensen met schoolgaande kinderen nog een weekje wachten, maar dan mogen ook zij op pad. Hebben we die paar weken weg van werk eigenlijk wel nodig?

Broodnodig herstel

Arbeids- en organisatiepsycholoog Jessica de Bloom deed onderzoek naar de effecten van vakantie op de gezondheid en het welbevinden van werkenden. Zij ziet vakantie als een broodnodig herstel van werk. Net als met slaap, moeten we regelmatig vakantie vieren. Je kunt tenslotte ook niet vier nachten doorhalen en dan in één nacht je slaaptekort ‘bijslapen’. De regelmaat tussen uitrusten en inspannen is heel belangrijk, zegt Bloom, anders krijgen we geheid te maken met burn-outs.

Toch zijn er heel wat mensen die zichzelf geen tijd gunnen voor vakantie: ‘Mijn agenda zit bommetje vol.’ ‘Er zijn nog projecten die lopen en ik kan nu niet weg!’ ‘Alles loopt in de soep als ik nu wegga.’ Er zijn redenen te over om de vakantie te skippen, maar geloof me, de wereld draait gewoon door als jij even twee, drie weken tijd voor jezelf neemt. Neem dat stapje terug van je werk, ga mooie dingen bezichtigen of doe zoals ik: zoek een camping op, klap je stoeltje uit, schenk een drankje in en geniet van het landschap om je heen. Wat je ook doet, vergeet vooral niet je te vervelen. Zo laad je je batterij weer op en kun je na de vakantie vol energie weer beter en efficiënter aan het werk.

Klaar voor je VAKANTIE?

Sta je op het punt om op vakantie te gaan en wil je weleens meer weten over RisQIT’s virtuele supertester, die voor een vast bedrag per maand je al het geregel en gedoe rondom testen uit handen neemt? Download dan hier onze whitepaper. Benieuwd hoe wij van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven