De emancipatie van de ontwikkelaar

De emancipatie van de ontwikkelaar

Ontwikkelaars van vandaag de dag moeten heel veel weten, ze moeten heel veel kunnen en moeten heel veel doen. Mijn advies: maak van een ontwikkelaar geen alleskunner. Schakel een tester in, zodat de ontwikkelaar zich kan blijven focussen op wat hij of zij het beste kan: mooie code schrijven.

Hardcore code

Ontwikkelaars krijgen tegenwoordig met van alles te maken: een cloudomgeving, een on-premise-omgeving, verschillende webkoppelingen, verschillende ontwikkel- en beheertools en ze hebben ook nog eens te maken met diverse partijen. Daarnaast moeten ze ook nog veel tijd en energie steken in het testen van hun werk. Dat is best lastig, want natuurlijk zijn ze veel liever bezig met ‘hardcore’ code schrijven.

Verwacht geen alleskunner

Mijn pleidooi is dan ook om van een ontwikkelaar geen alleskunner te maken. Ja, een ontwikkelaar is ontzettend waardevol en kan heel veel, maar help hem – of haar – daarbij ook even een handje. Want code maken is wat hij het beste kan, het is z’n lust en z’n leven. Waardeer die skills dan ook en zorg dat de ontwikkelaar zich op die skills kan blijven focussen.

Mooi product

Natuurlijk wil die ontwikkelaar ook dat die mooie code die hij heeft geproduceerd goed getest wordt voor het aan gebruikers wordt aangeboden. Daar kan een tester bij helpen. Een tester, en dus ook een supertester, zorgt ervoor dat de ontwikkelaar zijn werk kan blijven doen. Samen met een tester kan een ontwikkelaar tot een vreselijk mooi product komen.

Andere blik

Zo kan de ontwikkelaar zich blijven focussen op zijn of haar werk, en daarin zelfs verder groeien door de waardevolle feedback van de testcollega, die net met een iets andere blik naar de wereld van code kijkt. Zo schenk je een stukje waardering aan de ontwikkelaar door de inzet van een tester. Win-win toch?

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT te werk gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scroll naar boven