Zo zorg je dat je medewerkers hun kansen pakken

Zo zorg je dat je medewerkers hun kansen pakken

Talent is schaars, dus als je als organisatie een onweerstaanbare werkgever wil zijn, zorg je op z’n minst dat je medewerkers zich kunnen – blijven – ontwikkelen. Hoe zorg je dat je medewerkers de kansen die ze krijgen ook met twee handen aangrijpen?

Win-win

Als je medewerkers zich ontwikkelen, ontwikkelt ook jouw organisatie zich. Win-win dus. Je personeel daarin stimuleren, dat kun op verschillende manieren doen, lezen we op de site van uitzendorganisatie Randstad. Zo kun je een persoonlijk ontwikkelingsplan maken, je medewerkers koppelen aan een mentor of trainingen in nieuwe technologieën aanbieden, maar vergeet ook niet de eigen verantwoordelijkheid van je medewerkers te stimuleren. Zo zijn er allerlei activiteiten die je kunt ontplooien om te zorgen dat je medewerkers zich ontwikkelen.

Contradictie

Als je hiermee aan de slag gaat, zal je ongetwijfeld ook merken dat niet iedereen even geneigd is ontwikkelmogelijkheden te herkennen en ze te pakken. Ergens is dat een vreemde contradictie. In de krappe arbeidsmarkt van vandaag de dag kunnen medewerkers steeds meer eisen van werkgevers. Hoe kan het dan toch dat ze de kansen die ze krijgen niet aangrijpen? Misschien vinden ze het brutaal, misschien is er een andere reden waarom ze het moeilijk vinden. Hoe het ook zij, als werkgever wel iets om bij stil te staan.

Voorkom frustratie

Niet elke medewerker is even ondernemingsgezind. Zorg dus dat je heel helder bent in je communicatie, zodat iedereen ervan doordrongen is dat ze de mogelijkheid hebben zich te ontwikkelen. Zo voorkom je frustratie, bij jezelf als werkgever, maar ook bij je medewerkers. Je kunt je medewerkers bijvoorbeeld stimuleren door een lijst op te stellen met mogelijke activiteiten waaraan ze tijd kunnen besteden. Zo maak je heel duidelijk waar ze mee aan de slag kunnen en waar de kansen liggen.

Kaders zorgen voor helderheid

Soms leeft de angst dat het stellen van kaders beperkend werkt. In de praktijk blijkt juist dat het stellen van kaders helderheid geeft. Doe je dat niet, voelen je medewerkers zich misschien wat aan hun lot overgelaten. Door duidelijke kaders te bieden, weten mensen wat er van ze wordt verwacht en durven ze eerder hun kansen te pakken.

MEER WETEN?

De testers van RisQIT pakken ontwikkelkansen met beide handen aan. Wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven