Zo kom je in no-time in hoger kerstsferen

De feestdagen komen eraan! Hoewel veel van onze collega’s doorwerken – sommige applicaties of websites van onze klanten moeten 24/7 toegankelijk zijn – moet er ook tijd zijn voor een beetje ontspanning. In deze blog delen we vier kerst-apps en vier kerstfilms die je kunt gebruiken om in de kerststemming te komen.

APPS

1. Christmas countdown

Ben je een enorme kerst-addict, dan kun je met deze vrolijke Christmas Countdown-app in winterse stijl aftellen tot kerst. Inclusief geanimeerde sneeuw en dagelijks een nieuwe kerst-wallpaper dat je kunt bemachtigen door een vakje in de adventskalender open te maken. Beschikbaar in de Google Playstore en in de Apple Appstore. Kan kerst je gestolen worden, tel dan met een van deze apps af tot je volgende tropische vakantie, de eerstkomende volle maan, de start van het tuinkabouterseizoen of – jawel – de EuroSTAR Software Testing Conference op 11 juni 2024.

2. ElfYourself

Deze app is, naar het schijnt, een klassieker onder de kerst-apps. Met ElfYourself kun je jezelf en je vrienden of familieleden omtoveren tot vrolijke elfjes die dansen op verschillende kerstliedjes. Je kunt je eigen foto’s gebruiken of foto’s maken met de app. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, zoals disco, hiphop, country of salsa. Je kunt je elfjes ook personaliseren met nerdy accessoires, zoals een bril, een baard of een muts. Je kunt je creaties delen via e-mail, sociale media of als een videobericht. Beschikbaar in de Google Playstore en in de Apple Appstore.

3. Message from Santa

Met deze app kun je gepersonaliseerde video- en audioboodschappen van de kerstman ontvangen. Vooral leuk voor kinderen natuurlijk, want hoe vet is het om een bericht van de kerstman te krijgen met je eigen naam en andere persoonlijke gegevens? Hoe weet die man dat toch allemaal?! Kinderen kunnen voicemailberichten achterlaten voor de kerstman en zelfs \’telefoongesprekken\’ met hem voeren. Beschikbaar in de Google Playstore en in de Apple Appstore.

4. A Charlie Brown Christmas

Dit is een interactieve app die de klassieke kerstfilm van A Charlie Brown Christmas tot leven brengt op je scherm. De app laat je het verhaal van Charlie Brown en zijn vrienden volgen, terwijl ze de ware betekenis van kerst ontdekken. De app bevat de originele dialogen, muziek en animaties van de film, maar ook veel interactieve elementen, zoals het versieren van de kerstboom, het spelen van de piano, het schaatsen op het ijs en het verzamelen van kerstlichtjes. De app bevat ook een educatieve modus waarin je meer kunt leren over de geschiedenis en de tradities van kerst. Beschikbaar in de Google Playstore en in de Apple Appstore.

KERSTFILMS

Ben je wel een keer klaar met appjes? Snuggle up en geniet van een van deze drie megapopulaire kerstfilms:

1. Home Alone

Moeten we Home Alone nog uitleggen? Het is inmiddels alweer 33 jaar geleden dat deel 1 van deze populaire film verscheen. Een jonge jongen, Kevin, verdedigt zijn huis tegen onhandige inbrekers nadat zijn familie hem per ongeluk thuis alleen heeft gelaten tijdens Kerstmis.

2. Love Actually

Love Actually is een romantische komedie die verschillende liefdesverhalen in Londen rond Kerstmis verweeft. Natuurlijk met Hugh Grant, hoe kan het ook anders…

3. Die Hard

Voor wie niet van romcoms houdt, is Die Hard een leuke actiefilm. Het speelt zich af tijdens een kerstfeest in een wolkenkrabber, waarin politieagent John McClane – Bruce Willis – het opneemt tegen terroristen. Ook hiervan zijn inmiddels vijf edities verschenen: Die Hard (1988), Die Hard 2 (1990), Die Hard with a Vengeance (1995), Live Free or Die Hard (2007) en tenslotte A Good Day to Die Hard (2013). Yippee Ka-Yee!

4. A Charlie Brown Christmas

A Charlie Brown Christmas is een animatiefilm uit 1965, gebaseerd op de strip Peanuts van Charles M. Schulz. Het gaat over Charlie Brown, die zich depressief voelt tijdens de kerstperiode, omdat hij vindt dat het te commercieel is geworden. Hij probeert de ware betekenis van Kerstmis te vinden door de regisseur te worden van het schoolkerstspel, maar zijn pogingen worden genegeerd en bespot door zijn vrienden. Hij kiest een kleine, zielige echte kerstboom als middelpunt van het toneel, in plaats van een mooie aluminium boom. Hij heeft de hulp van Linus nodig om de kerstgeest te herstellen.

NIEUWSGIERIG?

Wil je weten hoe de testers van RisQIT werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven