Werken rond de feestdagen is juist leuk!

De feestdagen komen eraan, maar ook in de IT moet alles op rolletjes blijven lopen. We hebben namelijk klanten die vaak met applicaties of websites werken die 24/7 toegankelijk moeten zijn. Als tester ben je dat wel gewend. Het opvallendste wat wij vaak terugkrijgen van collega’s die in deze periode werken? “Werken rond de feestdagen is leuk!”

De IT draait door!

Bij veel bedrijven zie je vaak dat zeker aan het einde van het van het jaar veel vrij gevraagd wordt. Ook zijn er voldoende bedrijven die gewoon dicht gaan rond kerst en oud en nieuw. Toch moeten een aantal zaken gewoon doorgaan. Dat geldt uiteraard voor hulpverlening en zorg, maar ook voor ons in de IT. Immers wordt vaak gewerkt aan systemen die 24/7 online staan en dus ook support zijn om bij calamiteiten in te grijpen en op te lossen. Daar zijn dus ook mensen voor nodig!

Klein, maar fijn.

Rondom de feestdagen zijn er natuurlijk nog genoeg collega’s die lekker vrij nemen. Echter als je wel aan het werk bent, kom je er achter dat je met een klein team van “Die Hard’s” blijft zitten. Dit geeft je de kans om deze collega’s wat beter te leren kennen. Mensen die normaal niet zo vaak hoort, krijgen de kans om van zich te laten horen.

Minder afleiding, meer focus!

Ook hogerop in de organisatie nemen vrij tijdens deze dagen. Dat zorgt voor minder afleiding, meer focus en maar ook meer ruimte om het werk te evalueren. Wat kan ik anders doen? Wat heeft meer aandacht nodig en wat moet ik stoppen? Ik als tester denk dan om mezelf te verbeteren in UX testing, Unit testen aanvullen, of betere exploratory testing sessies te doen.

En, dus…

Probeer eens tijdens en rond de feestdagen te werken! En ervaar je collega’s en werkzaamheden op een geheel nieuwe manier.

En vergeet vooral niet voor de kerstdagen de ventilatieschachten goed schoon te maken…????!

Yippee ka-Yee!

Michiel Oudhuis 2022

Scroll naar boven