Wat wensen jouw medewerkers voor 2023?

Na een paar gezellige feestdagen met iets te veel bubbels en lekker eten, zijn we weer op kantoor. Vol goede moed en goede voornemens zijn we aan het werk gegaan. Weet jij wat jouw medewerkers aan hun – werkende – leven willen veranderen?

Goede voornemens

We hebben de champagnekurken weer flink laten knallen en heerlijk van de oliebollen en appelflappen genoten. Althans wij bij RisQIT wel. Ook zijn er de nodige goede voornemens gemaakt. Stoppen met roken, afvallen, meer sporten en bewegen, maar ook meer reizen of meer tijd met familie en vrienden doorbrengen. Prachtige voornemens, maar ga je ze ook volhouden?

Realistisch, meetbaar en focus

Als je goede voornemens vol wil houden, is het om te beginnen slim om realistische doelen te stellen. Wil je twintig kilo afvallen? Die zijn er niet in een paar weken bijgekomen, dus raak je ze ook niet binnen een paar weken weer kwijt. Zet je doel eerste eens op drie kilo, dat is een stuk realistischer en behapbaarder. Maak je doelen ook meetbaar. ‘Ik wil meer bewegen’, dat is lekker vrijblijvend. En van vrijblijvende doelen komt vaak verdraaid weinig terecht. ‘Ik wil elke dag een half uur wandelen’, dat is meetbaar. Stel ook niet te veel doelen ineens. Focus op één ding tegelijk, pas als je daar succesvol in bent, ga je met het volgende voornemen – als dat er is – aan de slag.

Deel je voornemen

Tenslotte is het ook handig je voornemen met iemand te delen, of beter nog, werk samen met iemand aan een doel. Zeker bij werkgerelateerde voornemens – een betere werk-privébalans, gestructureerder werken of jezelf ontwikkelen – is er een rol voor de werkgeer weggelegd. Bespreek eens met je team hoe iedereen de jaarwisseling heeft ervaren, en wat hun plannen zijn voor 2023 op werkgebied. Door deze plannen samen te delen en misschien collega’s aan elkaar te koppelen, is de kans op succes een stuk groter. Fijn voor je medewerkers, maar ook zeker voor jou als werkgever.

NIEUWSGIERIG?

Wil je weten hoe de testers van RisQIT werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven