Waardeer de herfst, ook in je projecten

Waardeer de herfst, ook in je projecten

Hoewel de temperatuur nog even tegensputterde, is het inmiddels toch echt herfst geworden. Volgens Francis Welbie, eigenaar van RisQIT, een broodnodig seizoen. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor projecten. Je kunt dit overgangsseizoen dus maar beter omarmen.

Broodnodige herfst

Hoewel de herfst dit jaar even op zich liet wachten, laten de neerdwarrelende blaadjes zich inmiddels weer volop zien. Ik hou van de afwisseling die het najaar ons brengt. Soms stormt het, soms regent of hagelt het en soms schijnt ineens weer de zon. Behalve dat het heerlijk is om bij een knapperend haardvuurtje te zitten met een goed glas wijn, is de herfst ook broodnodig voor de natuur. Bomen en planten maken zich klaar voor de winter door hun ‘voedselfabrieken’ te sluiten en hun blaadjes los te laten. De wind zorgt ervoor dat oude takken die dor en breekbaar zijn afgeschud worden, zodat het volgende voorjaar de boom weer groter en sterker kan groeien.

Loslaten om weer goed te kunnen bloeien en groeien

Dat overgangsseizoen zie ik ook vaak terugkomen bij onze projecten. Er zijn periodes die rustig voortkabbelen, met een beetje mist boven de velden en een waterig zonnetje, maar die worden afgewisseld met periodes dat het hagelt en stormt. Net als de natuur de herfst gebruikt om los te komen van het oude om in het voorjaar weer volop te kunnen groeien en bloeien, geldt dat ook voor je projecten. In de herfstperiode van je project worden ouden dingen losgelaten, dingen die je niets meer brengen, en krijgen nieuwe dingen weer de kans om tot bloei te komen.

Ruimte voor nieuwe dingen

Als je zo’n herfstperiode aan ziet komen met je project, wees dan niet ongerust. Leun even achterover en laat het gebeuren. Voor je het weet zit je weer in een periode van rust en ontstaan er weer prachtige nieuwe dingen. Dingen waar geen ruimte voor was geweest als alles bij het oude was gebleven.

NIEUWSGIERIG?

Wil je weten hoe de testers van RisQIT werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven