Stap in de RisQIT Music Hall met de ultieme playlist

Stap in de RisQIT Music Hall met de ultieme playlist

Is jouw werkdag ook niet compleet zonder een lekker achtergrondmuziekje? Bij RisQIT weten we dat de juiste tunes bepalend kunnen zijn voor onze productiviteit en stemming. Dus vroeg Francis Welbie zijn team: Welke muziek luister je tijdens het werk, en waarom juist die muziek? Dit zorgde voor een mooie mix van genres, voorkeuren en zelfs een beetje controverse over muzieksmaak. In deze blog doe je inspiratie op voor de ultieme playlist.

Maarten in de mix. Allesbehalve Amsterdamse volkszangers

Thuis schakelt Maarten tussen serene stilte, Radio 10 en soms een uurtje klassiek. ‘Het is maar net hoe de vlag erbij hangt. Als ik op locatie werk, luister ik eigenlijk nauwelijks naar muziek, en laat ik het over aan de grillen van een ander en luister ik naar wat er toevallig uit de speakers komt. Mijn gezin beweert dat ik geen muzieksmaak heb, en eerlijk gezegd, ze hebben gelijk. Maar niet op de manier zoals zij dat bedoelen. Over het algemeen vind ik alles prima, behalve een aantal Amsterdamse volkszangers en die ene Zanger-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden uit Fijnaart. Die trek ik echt heel slecht.

Diverse Dennis. Van jazz tot rock

Dennis heeft verschillende playlists die hij inzet afhankelijk van de werkzaamheden op dat moment. ‘Als ik behoefte heb aan rust en concentratie, dan kies ik vaak voor jazzmuziek. Dit helpt me om me af te sluiten van eventuele afleidingen in mijn omgeving. Wanneer ik intensief bezig ben met het uitvoeren van tests of andere werkzaamheden waarbij ik flink kan doorpakken, dan zet ik graag (classic-)rockmuziek op. Mijn collega’s reageren hier meestal wel positief op. Rock is dan ook een vrij divers genre dat lekker wegluistert.’

Jorick’s jukebox

Jorick pint zich niet vast op één soort muziek. ‘Van de hardere genres tot wat er speelt op de radio, ik vind het allemaal prima. Alleen, doe me een plezier en zet geen Hazes op. Voor de momenten dat ik me optimaal moet focussen tijdens het werk, dan is white noise eigenlijk mijn go-to. Niet echt muziek, maar het werkt perfect voor mij.’

Marc’s muzikale boodschap

Marc houdt wel van muziek met een boodschap: ‘Bovenaan mijn Spotifylijst staat ‘Astroturf’ van King Gizzard & The Lizard Wizard. Dit nummer is vernoemd naar een merk voor kunstgras. Het geeft flinke kritiek op hoe onze maatschappij geobsedeerd is door steriele omgevingen, onnatuurlijke schoonheid en consumentisme. ‘Astroturfing’ als term verwijst naar het fenomeen waarbij overheden, organisaties of bedrijven burgerinitiatieven in scène zetten, die dan de indruk moeten wekken van spontane grassroots-acties.’

Joris’ game sounds

Joris stemt af op Kink Distortion voor zijn dagelijkse dosis metal en hardrock. ‘Ik val echt voor de complexiteit in die muziekstijlen. Het stimuleert me meer dan andere soorten muziek. Als ik even geen radio luister, dan stream ik via Deezer, waar ik ook voornamelijk voor metal en hardrock kies. Maar, als ik in de stemming ben voor iets rustigers, dan schakel ik over naar de soundtracks van de games Stardew Valley of Sim City 3000.’

Michiel’s zware metalen

Michiel luistert in principe niet naar muziek als hij werkt. ‘Maar als ik dan toch muziek opzet, dan neig ik naar klassieke muziek in een metal jasje, zoiets als deze:

‘Verder luister ik naar bands als Rammstein, Tenacious D, en andere zoals Metallica, ZZ Top, Lordi, The Animals, en Johnny Cash. Waarom ik juist naar deze muziek luister? Het geeft me meestal een energieboost, en soms helpt het me juist om te ontspannen. Wat mijn collega’s ervan vinden? Dat maakt me eigenlijk niet uit 😉.’

En jij?

Heeft onze RisQIT Music Hall jou geïnspireerd om je eigen playlist eens te herzien? Of heb je misschien een nummer of genre dat bij jouw werkritueel hoort? Deel het met ons!

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over RisQIT en hoe onze testers werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester en benieuwd hoe wij jou als tester ondersteunen in je carrière? Kijk dan even bij onze vacatures! Wie weet begint jouw volgende avontuur hier binnenkort!

Scroll naar boven