Sharp dressed (wo)man, ook op kantoor

Sharp dressed (wo)man, ook op kantoor

De mannen van ZZ Top zongen het al in 1985: clean shirt, new shoes, silk suit, black tie. OK, silk suit en black tie is misschien wat overdreven op kantoor, maar een beetje goed gekleed naar kantoor, daar is Francis Welbie, eigenaar van RisQIT, wel voor te porren. In deze blog vertelt hij waarom.

Relaxed

Binnen de IT is de laatste jaren veel veranderd, niet alleen op technologisch gebied, maar ook op organisatorische en sociaal gebied. IT-clubs, zelfs binnen formele organisaties, zijn sociale communities. Ongeschreven wet daarbij is dat iedereen zich relaxed moet voelen. Dat gaat naar mijn smaak soms net een tikkeltje te ver. Als ik om me heen kijk, zie ik mensen verschijnen op badslippers, op sloffen, met trainingspakken, het ontbreekt er maar aan dat iemand in badjas verschijnt.

Behaarde blote benen

Dat is natuurlijk allemaal hartstikke leuk en het voelt ongetwijfeld heel comfortabel voor de persoon zelf. Maar als je echt sociaal bent, denk je ook even aan de groep waarin je je beweegt. Hoe voelt het voor je collega’s? Niet iedereen is weg van T-shirts met blote vrouwen of een controversiële tekst, niet iedereen voelt zich comfortabel met al die behaarde blote benen om zich heen, om nog maar niet te spreken van blote tenen in teenslippers of sokken in sandalen.

Een beetje respect

Als je ervoor kiest om thuis aan een Teams-meeting deel te nemen met slechts een onderbroek onder je colbertje, dan is dat prima. Maar als je naar een ruimte gaat waar je met meerdere mensen zit, kleed je daar dan ook naar. Dat hoeft zeker niet in een zijden pak en met een zwarte stropdas, maar een beetje respect wordt wel op prijs gesteld. Alsjeblieft?

NIEUWSGIERIG?

Wil je weten hoe de testers van RisQIT werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven