Samenwerken? Zorg voor één buglist

Samenwerken? Zorg voor één buglist

Het komt regelmatig voor dat er meerdere partijen betrokken zijn bij het opleveren van een product of functionaliteit. Dan is het de gebruikelijke gang van zaken dat elke partij zijn eigen lijstje met bugs bijhoudt. In de praktijk zorgt dat voor de nodige problemen. Iedereen heeft een eigen definitie van wat een bug is, hoe je zo’n bug omschrijft en welke status die dan krijgt. Daar gaat het mis.

Babylonische spraakverwarring

Het ene bedrijf geeft bug x status A en het andere bedrijf geeft dezelfde bug een andere status. Of – nog complexer – ze geven dezelfde statussen aan verschillende typen bugs. Zo kun je te maken krijgen met verschillende statussen die hetzelfde lijken, maar een andere betekenis hebben. Als je dan moet samenwerken aan het opleveren van een product of functionaliteit, kan dat leiden tot een Babylonische spraakverwarring en irritatie over en weer. Je spreekt een verschillende taal en dat zorgt voor onderlinge discussies en vertragingen. Daar is niemand bij gebaat.

Kies voor een eenduidige manier van werken

Neem één ding aan van deze vakidioot. Als je met meerdere partijen aan een product of functionaliteit werkt, stop dan met het bijhouden van allerlei verschillende buglijsten. Voorkom spraakverwarringen en werk met één buglist. Natuurlijk kost het even tijd om onderling af te stemmen welke terminologie je gebruikt en wat je waaronder verstaat. Maar als je dat eenmaal op de rit hebt, dan scheelt het je heel veel tijd, energie en geheen-en-weer.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over hoe wij van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven