Meer mensen maken nog geen beter werk

Meer mensen maken nog geen beter werk

Het lijkt wel alsof sommige mensen denken dat als ze maar hard genoeg roepen, het werk sneller gaat. Geloof me, dat is niet het geval. Rust in de tent brengt de beste oplossingen.

Waar gehakt wordt, vallen spaanders

We hebben op dit moment een mooie opdracht bij een grote klant. We werken met z’n allen keihard om slimme oplossingen neer te zetten. Maar ja, waar gehakt wordt, vallen spaanders. Zo werkt dat nu eenmaal, ook bij ons.

Tijd en energie in de verkeerde activiteiten

Zeker bij grote organisaties zijn er enorm veel mensen die zich op voorhand al druk zitten te maken wát er precies allemaal fout kan gaan. Dat leidt tot de benauwende situatie dat een enorme berg ‘managers’ zich gaat bemoeien met het werk van de mensen die het probleem moeten oplossen. Geloof me, dat werkt niet. Want de mensen die eigenlijk het probleem moeten oplossen, kunnen hun tijd en energie dan niet meer stoppen in het probleem, maar moeten voortdurend communiceren met mensen die op hun beurt niets bijdragen aan de oplossing.

Niet constructief

Natuurlijk begrijp ik dat mensen zich zorgen maken en natuurlijk mag een klant vragen stellen, het zou vreemd zijn als dat niet zo zou zijn. Wat echter niet constructief is, is als mensen denken dat door heel hard te roepen en nog harder te duwen, de oplossing sneller op tafel komt. Dat is simpelweg niet zo. Integendeel, het vertraagt de boel alleen maar en werkt zelfs heel verstorend. Als mijn mensen druk zijn met alsmaar dingen uitleggen, kunnen ze geen nieuwe oplossingen ontwikkelen.

Impasse doorbreken

Lange en complexe communicatielijnen zorgen voor onzekerheid. Dat zorgt op z’n beurt weer tot een gebrek aan transparantie. Onder druk worden mogelijk afspraken gemaakt die niet waargemaakt kunnen worden. Dat maakt mensen weer zenuwachtig en dat leidt tot helemaal niets. Deze impasse kun je als specialist alleen maar doorbreken door te zeggen: ‘Vertrouw op mijn expertise, als je mij mijn werk laat doen, zorg ik dat het geregeld wordt.’ Rust in de tent brengt de beste oplossingen. Vertrouw daar maar op.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven