Het nut van gemeenschappelijke kennis

Het nut van gemeenschappelijke kennis

Certificeringen. Geldklopperij of waardevol? Wij denken dat de toegevoegde waarde van de gemeenschappelijke kennisbronnen die certificeringsorganisaties creëren niet mag worden onderschat. Ook niet als je tegenstander bent van certificaten.

Polarisatie in testland

De verdeeldheid neemt toe, niet alleen in de samenleving, maar ook binnen de testwereld. Er zijn mensen die heilig geloven in certificeren, een andere groep vindt het maar onzin. Die laatste groep beweert dat certificeringspartijen boeven zijn en alleen maar geld verdienen aan goedgelovige mensen. De eerste groep is van mening dat we met z’n allen baat hebben bij het behalen van die certificaten. Niet alleen omdat er nu eenmaal naar wordt gevraagd door bedrijven, het draagt ook bij aan het opbouwen van gemeenschappelijke kennis.

Gemeenschappelijke kennisbron

Neem ISTQB en TMap, bekende begrippen in de testwereld. TMap® (Test Management Approach) is dé standaard voor gestructureerd testen van software. Het EXIN-certificaat TMap® Suite Test Engineer is een certificaat waarmee testengineers hun professionaliteit kunnen laten zien, net als met het ISTQB-certificaat. Met die certificering verdienen deze organisaties geld, maar ze creëren ook gemeenschappelijke kennisbronnen die door veel mensen als heel welkom wordt ervaren.

Draag bij aan de bron

Wij zijn van mening dat – zelfs als je niet in certificaten gelooft – die kennisbronnen van onschatbare waarde zijn. Het zorgt dat mensen binnen ons vakgebied op weg worden geholpen Natuurlijk kun je al doende ervaring op doen, maar als je kunt leren van de ervaring van anderen, helpt dat je altijd sneller op weg. Dus voel je weerstand tegen certificaten? Draag dan in ieder geval bij aan de bron van ons vakgebied en zorg dat we de gemeenschappelijk kennis up-to-date houden. Hartelijk dank.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven