Heb oog voor de keten waarin je klant zich bevindt

Heb oog voor de keten waarin je klant zich bevindt

Agile werken is hot and happening in de ICT. Ook in de testwereld. Daar schreven we al eerder een blog over. Zo kan vaker nieuwe, geüpdatete software worden uitgebracht. Die wijzigingen moeten natuurlijk wel worden getest. Helaas wordt er vaak alleen binnen je eigen team getest. Waar het bij agile om gaat, is dat je ook – of juist! – als tester begrijpt wat de businessdoelstellingen van je klant zijn en hoe de software daaraan bijdraagt.

Testneus

Ben je in staat verder te kijken dan je testneus lang is? Zie je in hoeverre een verandering impact heeft op de kwaliteit van de keten waarin de klant zich bevindt. Want alle activiteiten die in die keten plaatsvinden, door jouw team en jouw organisatie maar ook door andere organisaties, hebben een zeker impact op de hele keten. Die keten is langer en complexer dan je denkt. Als er een kink in de kabel komt, wijzen we maar wat graag naar een ander. Nee, wij zaten niet fout, de ander was fout! Dat is een groot en onacceptabel risico.

Geen zorgen

Hou altijd oog voor de waarde die je toevoegt aan de businessdoelstellingen van je klant. En die waarde gaat stukken verder dan de user story die beschreven staat in de backlog. Natuurlijk kan er iets misgaan in de afstemming met andere schakels in de keten, maar wees je daar altijd bewust van. Gaat er toch iets fout? Los het op! Kijk goed naar waar je klant behoefte aan heeft. En dat is een werkend product, waar hij of zij zich geen zorgen over hoeft te maken.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven