Geef mensen een kans om te groeien en je wordt beloond

Geef mensen een kans om te groeien en je wordt beloond

Als ondernemer heb je soms te maken met bijzondere medewerkers, medewerkers die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Hoe mooi als je ze dan volledig tot bloei ziet komen. Het overkwam Francis Welbie, eigenaar van RisQIT.

Moeite op de arbeidsmarkt

Enkele weken geleden heb ik heerlijk geluncht met een oud-medewerker. Zijn naam doet er niet toe, maar laten we hem Kees noemen, voor het gemak. Een jaar of vijf geleden kwam Kees via via bij RisQIT terecht. Hij had veel interesse in IT en wist ook het een en ander van programmeren, maar had moeite zijn weg te vinden op de arbeidsmarkt. Om die reden was hij in een traject van het UWV terechtgekomen.

Mee op de reis die RisQIT heet

Ik werd erop gewezen dat Kees op zoek was naar een baan en ben het gesprek met hem aangegaan. Ik zag een serieuze, jonge jongen, een boom van een vent, die wat verlegen was, maar goed wist wat hij kon. We besloten hem mee te nemen op de reis die RisQIT heet en hebben hem als tester opgeleid. Kees woonde bij zijn ouders in het zuiden van het land. Met enig geluk konden we hem detacheren bij een organisatie bij hem in de buurt, hij kon er nota bene op de fiets naartoe. Dat was natuurlijk heel spannend voor een verlegen jongen als Kees, die nog nooit goede baan had gehad. Ook zijn ouders waren best bezorgd: zal het allemaal wel goed gaan? Het ging goed en Kees heeft een aantal jaar bij ons gewerkt, tot hij klaar was voor de volgende stap in zijn carrière.

Totale gedaanteverandering

Een paar weken geleden sprak ik Kees dus weer. Ik zag een jongeman die een totale gedaanteverandering had ondergaan. Hij stond stevig in zijn schoenen, midden in het leven, had een eigen huisje gevonden, een leuke relatie en hij in zijn vakanties reisde hij de hele wereld over. Toen ik mijn bewondering voor deze verandering uitsprak, zei hij: ‘Dat komt omdat jij me een kans hebt gegeven. Mijn tijd bij RisQIT was het begin van mijn transformatie.’ Dat was voor mij een echt kippenvelmomentje… Dat is ook waarom ik ondernemer ben geworden, om mijn kleine steentje bij te dragen en waar mogelijk mensen een handje te helpen op het pad van hun carrière. Kees, jongen, ik ben apetrots op de stappen die je hebt gezet.

NIEUWSGIERIG?

Wil je weten hoe de testers van RisQIT werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven