Een shout-out naar onze helden van de IT

In mijn vorige blog vergeleek ik onze testers al een beetje met de helden van de gezondheidszorg. Met onze tests redden we weliswaar geen levens, maar we voorkomen wel een boel ellende. Wat mij betreft zijn onze testers de onzichtbare helden van de softwareontwikkeling, de redders van de IT. Want alleen doordat zij op het laatste moment hun vinger opsteken en roepen: wacht eens, hier gaat iets mis, worden grotere calamiteiten voorkomen.

Hart en ziel

Er zijn testers in alle smaken en kleuren, van alle rangen en standen, maar een ding hebben ze gemeen: ze zijn nogal bescheiden over de impact van hun werk. Je zult een tester niet snel op de bühne zien staan om wereldkundig te maken hoe geweldig zijn of haar werk is geweest. Nee, het is hun werk om ervoor te zorgen dat een applicatie zo min mogelijk fouten heeft, en daar gaan ze volledig voor. Met hart en ziel. En dat wordt niet altijd gezien.

Onzichtbaar product

Zo min mogelijk fouten. Dat is het product van een tester. En dat is behoorlijk onzichtbaar. Maar dat is nou juist waardoor veel mensen denken: ik heb toch geen fouten, waarom zou ik mijn applicatie moeten laten testen? En dat brengt ons weer terug naar de gezondheidszorg: als je niks voelt, nergens last van hebt, waarom zou je je dan laten testen? Tot het fout gaat en de ellende niet is te overzien.

Shout-out

Daarom een shout-out aan onze onzichtbare helden, die steeds weer zorgen dat er geen problemen ontstaan in softwareland. Een applaus onder een wapperend rood-wit-blauw is misschien wat overdreven, maar namens Nederland zeg ik: bedankt!

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe de testers van RisQIT precies werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven