Duik in de toekomst. Dit zijn dé techpodcasts van 2024

Duik in de toekomst. Dit zijn dé techpodcasts van 2024

Voor je het weet, loop je hopeloos achter in de wereld van tech. Maar hoe blijf je bij zonder er een dagtaak aan te hebben? Met een goede podcast natuurlijk! In deze blog delen we zeven techpodcasts die je niet mag missen.

1. Luister naar de veteranen met ‘All-In Podcast’

In de ‘All-In Podcast‘ discussiëren techveteranen over de nieuwste ontwikkelingen op een informele, boeiende manier. Elk onderwerp dat zij aansnijden (tech of anders) is toegankelijk. Omdat ze ook hun persoonlijke meningen delen, is elke aflevering uniek en authentiek.

2. Plezier en kennis in de mix met ‘Pivot’

Pivot‘, gehost door Kara Swisher en Scott Galloway, biedt een dynamische mix van humor en ernstige discussies. Deze podcast, die twee keer per week wordt uitgezonden, bespreekt alles van markttrends tot persoonlijke verhalen uit Silicon Valley. Voor wie een beetje humor wel kan waarderen.

3. Snelheid en structuur met ‘Clockwise’

Voor diegenen die het graag kort en bondig houden, is ‘Clockwise‘ een perfecte keuze. In minder dan 30 minuten per aflevering, behandelen de gasten vier actuele techonderwerpen. Ideaal is voor een snelle maar grondige update.

4. Duik diep in techverhalen met ‘Code Story’

Code Story‘ is voor de tech-liefhebbers die graag een kijkje achter de schermen werpen. In deze podcast hoor je de verhalen van tech-founders en industry-leaders. Wat waren cruciale momenten in hun ondernemerschap, welke uitdagingen kwamen ze tegen bij het vermarkten van hun producten en hoe boden ze die het hoofd?

5. Begrijp de impact van technologie met ‘Tech Life’

Tech Life‘ verkent de invloed van technologie op ons dagelijks leven. In deze podcast bespreken experts de meest dringende vragen van onze tijd. Van AI en cybersecurituy tot robotica en coderen en van ethiek tot de technologische vooruitgang, alles komt aan bod.

6. Blijf dagelijks op de hoogte met ‘Daily Tech News Show’

Voor dagelijkse updates is er geen betere keuze dan ‘Daily Tech News Show‘. Deze podcast zorgt er – al meer dan tien jaar! – voor dat je nooit een belangrijk nieuwsitem mist, met analyses van de laatste ontwikkelingen in de techwereld. Van de nieuwste productlanceringen van Apple tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en virtual reality, de Daily News Tech Show bespreekt het.

7. Go Dutch met Poki, de Nederlandstalige podcast over kunstmatige intelligentie

De eerdergenoemde podcasts zijn allemaal Engelstalige. Geef je de voorkeur aan een Nederlandstalige podcast over technologie, dan is Poki de absolute go-to volgens Podwatch. Gehost door Alexander Klöpping en Wietse Hage, biedt deze podcast een boeiende verkenning van de wereld van AI. Elke week zoomen ze in op de nieuwste ontwikkelingen en filosoferen ze over de toekomst, maar altijd met een kritische blik.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over RisQIT en hoe onze testers werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester en benieuwd hoe wij jou als tester ondersteunen in je carrière? Kijk dan even bij onze vacatures! Wie weet begint jouw volgende avontuur hier binnenkort!

Scroll naar boven