De toegevoegde waarde van communities in de testwereld

De toegevoegde waarde van communities in de testwereld

Communities, ook wel gemeenschappen genoemd, zijn groepen mensen die zich verenigen rondom een bepaald thema, interesse of doel. Ook voor testers zijn communities ontzettend waardevol, omdat we zo kennis kunnen delen, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van onze werkzaamheden. In deze blog gaat Francis Welbie dieper in op de drie voordelen van communities voor testers.

1. Kennisdeling

Communities bieden een omgeving waarin testers hun kennis en ervaringen kunnen delen met gelijkgestemden. Door met anderen te communiceren en discussiëren, komen we tot nieuwe inzichten en oplossingen voor uitdagingen. Door om ondersteuning en feedback te vragen van andere leden van de community, leren we van de ervaringen van anderen. Ook blijven we op deze manier op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends.

2. Veilige haven

Het kan soms lastig zijn om binnen een organisatie voldoende steun te vinden bij het uitvoeren van testwerkzaamheden. We zijn toch feitelijk bezig met de negatieve kant van software, wat kan leiden tot discussies waarbij je je mening moet verdedigen. In een community ben je met ‘lotgenoten’. Je kunt je verhaal bij elkaar kwijt, zonder dat je in de verdediging hoeft te gaan.

3. Kracht en uitstraling naar buiten

Communities zorgen niet alleen voor kennisdeling en ondersteuning, ze zorgen ook voor een krachtige uitstraling naar buiten toe. Communities kunnen bijdragen aan het vergroten van de zichtbaarheid en de waardering voor het vak. Door gezamenlijk op te treden en uit te dragen wat de waarde van het vak is, komt er meer erkenning voor ons werk.

MEER WETEN?

Ben je benieuwd naar hoe wij bij RisQIT werken en wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Scroll naar boven