2021 is a wrap!

2021 is a wrap!

Het was – wederom – een vreemd jaar, maar hé, we hebben het ook nu weer gered. Het einde van 2021 is hier en hoe je jaar ook verlopen is, de tijd om even terug te blikken, los te laten en te genieten van welverdiende feestdagen is daar. Wat hebben we bij RisQIT eigenlijk meegemaakt dit jaar?

Enorme run op testers

Dit jaar was er meer behoefte dan ooit aan kennis en expertise in het testvak. Hoewel ik natuurlijk vooroploop als het gaat om het belang van testen, was het voor mij toch redelijk onverwacht dat er in 2021 nog zo’n enorme run op testers zou ontstaan. De wereld is toch al jaren aan het automatiseren? Blijkbaar zijn er toch nog heel veel bedrijven die ofwel nu pas beginnen ofwel nu ontdekken dat geautomatiseerde testen toch niet helemaal afdoende zijn.

Millenniumuitdaging

Die run op testexpertise voelt weer een beetje zoals het voelde ten tijde van de millenniumuitdaging, toen was er ook zo’n extreme vraag naar testers. Toch was het toen een beetje anders: toen hadden we te maken met een harde deadline, namelijk 1 januari 2000. Nu is die deadline er niet, nu is het een ‘ongoing’ ding.

Gevaar

Natuurlijk is deze vraag goed voor het vak van tester, maar het baart me zorgen als ik naar de klantzijde kijk. Ik zie daar een potentieel gevaar. Als er meer vraag dan aanbod van testers is, kunnen projecten in gevaar komen. Dan moet je toch weer terugvallen op het aloude concept en zo efficiënt en effectief mogelijk omgaan met resources.

Meer weten?

Wil je weten hoe je kunt voorkomen dat je projecten spaak lopen door een tekort aan testers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Interesse in een toffe job als tester? Kijk dan even bij onze vacatures!

Scroll naar boven